Onze werkwijze

by

FFP-keurmerk en onafhankelijk advies

Alle FINCQ financiële planners zijn FFP-gecertificeerd. Dit is natuurlijk niet het enige waardoor u verzekerd bent van deskundig en onafhankelijk advies. Particulieren en ondernemers kunnen rekenen op onafhankelijkheid, transparantie en betrokkenheid. Tot 2013 werkten veel financiële dienstverleners op provisiebasis. FINCQ daarentegen werkt al sinds de oprichting op basis van uurtarieven en is daarmee al jaren vrij en ongebonden ten aanzien van het aanbieden van financiële producten. Bij FINCQ staat uw belang voorop, daar hebben wij geen wet of provisieverbod voor nodig!

De (besparende) aanpak van FINCQ

We doen het grondig of we doen het niet. Dat betekent overigens niet dat het prijskaartje voor u hierdoor omhoog gaat. Integendeel, veel van onze klanten merken dat ze zelfs geld besparen! We werken via een stappenplan zodat u precies weet waar u aan toe bent en wat de kosten zijn. U bepaalt of en wanneer de volgende stap genomen wordt. Klik telkens op een stap voor meer informatie of maak direct een afspraak met één van onze adviseurs!

Gratis en vrijblijvend oriënteren

Tijdens een eerste oriënterend gesprek, maken we kennis met u en leren we elkaar een beetje kennen. Bij financiële advisering en planning is een goede verstandhouding (de zgn. ‘klik’) erg belangrijk. U krijgt de gelegenheid ons uw vragen voor te leggen. Vragen over bijvoorbeeld pensioenen, hypotheken, verzekeringen, sparen, beleggen, fiscale kwesties, gevolgen bij een scheiding of overlijden. Het maakt niet uit of u deze vraag als particulier of als ondernemer stelt.

Voorstel

Voor u met ons in zee gaat, maken wij een voorstel met daarin precies vermeld wat wij voor u gaan doen, de duur van het traject, de kosten, de wederzijdse afspraken en verwachtingen. Aan een samenwerking gaan dus altijd duidelijke, schriftelijke afspraken vooraf.

Advies en uitvoering

Als u akkoord bent met het voorstel gaan we aan de slag. We inventariseren en analyseren eerst uw persoonlijke situatie waarbij we rekening houden met uw wensen en de mogelijke risico’s. Vervolgens zoeken we in ons uitgebreide netwerk en productaanbod naar de meest geschikte en rendabele oplossingen. Deze verwerken we doorgaans in een schriftelijk advies dat wij met u doornemen voordat we tot daadwerkelijke uitvoering overgaan.

Doorlopende aandacht

Als alles afgehandeld is, houden we nog altijd de vinger aan de pols. U heeft het tenslotte niet voor niets aan ons overgelaten. Wij beloven rust en dat krijgt u! Wij houden de ontwikkelingen rondom de producten nauwlettend in de gaten en zullen zo nodig contact met u opnemen voor een aanvullend, vrijblijvend advies.