Laten we ons even voorstellen.

FINCQ is 10 jaar geleden opgericht door Leon Kersten en Ellen vd Broek. Ervaren financieel adviseurs met een duidelijke visie dat financieel advies niet gericht moet zijn op een product maar op een persoon.  Als adviseur ben je in beeld bij alle life-time-events van de klant.

Fincq is een organisatie die een samenwerking realiseert tussen financiële planners en vakspecialisten zoals pensioenadviseurs, hypotheekadviseurs (ook zakelijk vastgoed), estate planners, fiskalisten en echtscheidingsmediators. Het samenwerkingsverband bestaat uit een groep ervaren vakspecialisten en FFP-gecertificeerde financieel adviseurs en planners (Fincqers). Binnen het team heeft ieder van ons zijn specialisme (REP, RFEA, EFA, SEH, RPA, NVHP, FFP). Hierdoor vullen we elkaar aan om te streven naar het beste advies. Klanten kunnen bij ons terecht voor uiteenlopende vragen op het gebied van geldzaken, zowel zakelijk als particulier.

De missie van Fincq is een samenwerkingsverband en community te creëren van zelfstandig ondernemers welke zowel de klant en de adviseur ten goede komt. Voor de klant ben jij het eerste aanspreekpunt, jij geeft de klant het beste advies in zaken waar jij in thuis bent. Daarnaast kun je als adviseur een beroep doen op andere fincqers voor advieszaken waar jij minder affiniteit mee hebt. Binnen Fincq willen we werken en groeien als geheel.

Voor u als adviseur. 

Een aansluiting bij FINCQ biedt u veel voordelen. Fincq verzorgt de  nodige systemen en biedt support. De systemen en support die Fincq verzorgt zijn als volgt:

 

Verder draagt een aansluiting bij Fincq bij aan een professionele uitstraling. Er is een breed pakket van dienstverlening met de mogelijkheid tot het vergroten van je omzet in andere dienstverleningsgebieden. Meerdere malen per jaar hebben we kennissessies. Ook zijn er lagere inkoop- en abonnementskosten door het samenwerkingsverband. Gezamenlijke marketing en een collectieve AFM vergunning als springplank naar een eigen vergunning wordt verzorgd door een externe samenwerking met Ophrys . Tevens is er een duidelijke prijsstelling naar de klanten toe, waardoor je uurtarief op een gezond niveau kan worden gesteld en verantwoord. Al deze punten zorgen voor totaalrelaties van jouw eigen praktijk.

Voor uw klant

Bij Fincq streven we naar een langdurige relatie van de klant. Elk advies, elk financieel plan en iedere begeleiding is persoonlijk. Klanten kunnen bij Fincq terecht voor vragen over vermogen en schenken, hypotheken, schadeverzekeringen, beleggingen, administratie, belastingzaken, (pre) pensioen of wat een scheiding betekent voor de financiële situatie van klanten.

Door een breed pakket aan dienstverlening en kennis kan de kwaliteit van een advies voor de klant worden gegarandeerd. Hierbij kan de hulp van andere Fincqers een aanvulling zijn om tot het advies te komen. Daarnaast worden klanten binnen het crm systeem opgenomen, waardoor over iedere klant de informatie duidelijk en gestructureerd beschreven is. Doordat je als adviseur duidelijk hebt aan welke kosten je maandelijks moet voldoen kunt je een verantwoord tarief vragen richting de klant. Door de systemen en support van Fincq worden veel zorgen rondom het ondernemen voor jou verzorgt. Hierdoor kan jij als adviseur focussen op het adviseren en de leuke dingen van het ondernemen.

Wat is een Fincqer?

Een Fincqer is een zelfstandig ondernemer gespecialiseerd op een bepaald vakgebied. Verder heeft een Fincqer de benodigde diploma’s om de klant op een kwalitatief hoog niveau te adviseren. Onder de benodigde diploma’s vallen de WFT’s om over het bepaalde vakgebied onderwerp te adviseren en is men aangesloten bij een beroepsorganisatie (REP, RFEA, RPA, SEH/EFA, FFP, NVHP).

Daarnaast is een Fincqer oplossingsgericht. Wanneer een probleem zich voordoet kijkt een Fincqer niet naar de obstakels die het probleem met zich meebrengt, maar denkt een Fincqer in oplossingen om de obstakels te omzeilen en het probleem op te lossen. Ook is een Fincqer een zelfstandig ondernemer met praktijkervaring op het gebied van adviseren. Een Fincqer is ondernemend en samenwerkend van aard.

Waarom Fincq?

Fincq heeft vele voordelen voor jou als adviseur, jouw klanten en jouw onderneming. De belangrijkste punten zijn als volgt:

De systemen en support
De voordelen voor jouw onderneming
De hoge kwaliteit van advisering

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Bekijk onze website of neem contact met ons op.